Tongångarna i dur när nya Kulturskolan presenterades

15 AUG 2011
Skrivet av :
Visst var det glada tongångar när den nya Kulturskolan presenterades; På bildens syns från vänster; Joel Arvesen, Gunnar Ullberg, Börje Andersson, Kjell Tegnelund, Stina Thelin, Maria Andersson, Malin Jacobsson och Anna-Karin Lindström. 

Musik, dans och drama. Detta är vad eleverna i Älvsbyns nya Kulturskola har att se fram emot.
Budgeten som skolan tilldelats är på 1 730 000 kronor.
– Nu gör vi en omstart, säger Helena Öhlund, s, blivande kommunalråd, om nya satsningen som ersätter den ”gamla” kommunala musikskolan.

Introt för den nya Kulturskolan bestod av en kulturlunch där kommunledningen och lärarna möttes för att dra upp riktlinjerna inför den kommande undervisningen.

Under måndagen hölls en presskonferens i form av en kulturlunch där kommunledningen träffade dans-, drama- och musiklärarna.

– Det känns positivt att starta något nytt. En satsning som kommer att betyda något stort för kommunen, sa kommunalrådet Bill Nilsson, när han hälsade alla välkomna.

Nedläggningen av kommunala musikskolan blev ett hett debattämne i Älvsbyn. Nu har den ersatts av en ny Kulturskola med ett bredare program. Tidigare var det enbart musikundervisning som erbjöds, men nu finns även dans och drama med på listan.

Det blir bland annat gruppundervisningar med dans och drama en gång per vecka.

Ansvariga räknar med 150 elever i den nya Kulturskolan.

– Vi får en bredare kulturutbildning med lärare som besitter en fantastisk kompetens inom respektive område, berättar Kjell Tegnelund, Fritids- och kulturchef i Älvsbyns kommun.

Kommunen räknar med att 150 elever deltar i den nya Kulturskolan.

Efter intagen lunch blev det fotografering utanför biblioteket där Kjell Tegnelund, Stina Thelin och lärarna stod uppradade med instrumenten i handen.

Lärarna passade då på att bjuda dom närvarande på en liten trudelutt.

TEXT: ROBIN NILSSON  FOTO: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.