Sommarens sista toner i Kyrkan

28 AUG 2011
Skrivet av :
Nu har sommarens sista toner spelats i kyrkan, i vart fall vad gäller kyrkans satsning på ”Musik i sommarkväll”.
Sommarens sista spelning bjöd sångerskan Sara Öhlén och pianisten Pelle Nordlander på. Tidigare spelningar i kyrkan har varit både välbesökta och mindre välbesökta, men trots det har ändå applåder fyllt kyrkan.
– Jag tror att folk ser det som värdefullt att komma och lyssna, säger Kerstin Hansson en av de två damer som har hand om ”Musik i sommarkväll”.
Ett 20-tal personer kom till kyrkan för att lyssna på de sista musikanterna som tagit plats i kyrkan. Det var Sara Öhlén, sångerska från Nordingrå vars farmor och farfar kom från Älvsbyn, och Pelle Nordlander, pianist med rötter från Frånö, som fick äran att avsluta sommaren.
Och ett vackert avslut blev det kan jag lova, perfekt pianospelade och en otroligt vacker röst bjöd duon på vars 6:e gång som dom uppträdde i kyrkan.

Låtar som ”Alltid på väg”, ”Tillägnan”, ”Vila nu”, ”Nära dej” och ”Bli min morgondag” fyllde kyrkan. Men även ett par tänkvärda ord bjöd Sara Öhlén på, bland annat om hjärtavtryck och om tiden, hur viktigt dessa är för oss.

Efter en lyckad spelning bjöds besökarna på fika i församlingsgården.


Efter sju spelningar, över 500 klockringningar, över 170 gäster och en lyckad ensemble så har nu salen tystnat för den här sommaren, men förhoppningsvis så startas det om nästa sommar med nya friska tag.

Text och Foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.