Nytt hårdbröd från Polar

29 AUG 2011
Skrivet av :

Polarknäcke Frisk & Fröig är Polarbröds nya hårda bröd med hela solros- och linfrön. 
Det kommer att finnas i butiker runt om i landet från och med v 36. Polarbröd är marknadsledande inom segmentet hårt tunnbröd och står för över 50 procent av försäljningen.

Polarknäcket Frisk & Fröig är Polarbröds femte lansering i år. Tidigare har företaget lanserat bröden Solfrö, Råghällor, Polarpärlan Linfrö, samt Lyxkakan. Innovation och produktutveckling är en central del i Polarbröds verksamhet. Det nya Polarknäcket Frisk & Fröig utgår från samma recept som det mjuka brödet Frisk & Fröig.

–  Vi ville förnya sortimentet i tunnbrödshyllan, och vad passar bättre än ett Polarknäcke med inbakade frön baserat på vår tidigare kanonsuccé mjukbrödet Frisk & Fröig? säger Maria Eriksson, produktchef, Polarbröd.

Bröd engagerar. I samband med lanseringen bjöd Polarbröd in till ett samtal om brödets utveckling och framtid. Bröd är en fråga som har blivit en viktig livsstilsfråga och är viktig för Sveriges livsmedelsindustri.

I samtalet som ägde rum den 24 augusti deltog Erik Brännström, Den Vilde Kocken, Per Styregård, chefredaktör Whiteguide samt Polarbröds VD Karin Bodin. Samtalet leddes av programledaren och journalisten Ebba Kleberg von Sydow.

I samband med lanseringen lanserar Polarbröd mobilspelet Polarbirds (bilden). Spelet går ut på att mata fåglarna med just Polarknäcke Frisk & Fröig. Spelet är gratis och finns tillgängligt att ladda ner från och med början av september.

Allt bröd från Polarbröd är mjölkfritt, bakat utan konserveringsmedel och innehåller endast vegetabiliska fetter.

Ingrediensförteckning

Vetemjöl, vatten, solrosfrö, linfrö, fullkorn av råg, sirap, salt, surdegspulver (råg), torrjäst, socker, emulgeringsmedel (mono- och diglyceriders mono-och diacetylvinsyraestrar, solroslecitin), enzym, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra).

Näringsvärde per 100 g

Energi                          1640 kJ     (390 kcal)
Protein                         13g                    
Kolhydrat                      60g                    
varav sockerarter          4,9g                    
Fett                              10g                    
varav mättat                 1,3g                    
Kostfiber                       3,6g                    
Natrium                      0,71g                    
(motsvarande 1,8 g koksalt)

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.