Movits lockade storpublik till Lomtjärnsparken

25 AUG 2011
Skrivet av :

Älvsbyn fick på torsdagen än en gång musikaliskt storfrämmande. Den här gången var det norrbottensönerna i Movits som visade hur man svänger med hiphop och jazz.
Det lockade storpublik till Lomtjärnsparken. Uppskattnigsvis mellan 1 500 och 2 000 besökare.

– Bra att det händer nå´t på byn, tycker Tommy Stokke, om arrangemanget av SV Nord och TCO Norrbotten med stöttning av TCO centralt och den tvärfackliga organisationen facket förändras.nu.

Under torsdagen bjöds byborna än en gång på ett evenemang i Lomtjärnsparken.
Dagen bestod av tre stycken musikarrangemang, basket och fotboll.

Jonas Eriksson

Först ut på den musikaliska fronten var Jonas Eriksson. Jonas sjöng låtar som ”It’s to remember”, ”What does it mean” och låten ”If I had a story to tell” som även är namnet på Jonas nyinspelade platta som fanns att köpa på plats.

Efter Jonas Erikssons uppträdande var det 11-årige arvidsjaurkillen Simon ”Rehab” Lindgrens tur att hjälpa till med uppvärmningen. Simon visade upp sina rap skills, men nervositeten tog över i början och texten glömdes.

Simon ”Rehab” Lindgren.

Genom publikens stöd och applåder så var dock Simon snabbt uppe på benen igen och texterna strömmade ut genom högtalarna.

Peter Uvén, Vuxenskolan och själv basist i April Divine, låg till stor del bakom de musikaliska inslagen.

Klockan 20:00 var det hög tid för kvällen huvudakt, Movits, att äntra scenen.

”Johan Jivin'”, ”Mördar-Anders” och ”One-Take” visade att om man blandar hiphop med jazz så resulterar det till skön musik med mycket sväng. Spelningen i Älvsbyn var Movits sista under bandets intensiva sommarturné.

Movits har listats som Sveriges flitigast turnerande band med totalt 30 spelningar under juni, juli och augusti.

Under dagen kunde besökarna utmana LF Baskets spelare i straffar, spela fotboll i en uppblåsbar ring, prata jobb och framtid med facken Unionen, SKTF och Vårdförbundet samt dela med sig av sina egna tankar i ”biktbåset”.

Även mat i form av kyckling & ris, hamburgare och varmkorv stod på menyn.

Också ljus som jobbcentralen hade stöpt gick att köpa för en billig peng. Även Röda Korset fanns även på plats för att samla in pengar till svältkatastrofens offer i Afrika, ”En liten gåva kan ge väldigt mycket!”.

Men det var inte bara Lomtjärnsparken som var igång sent, affärerna i centrum hade kvällsöppet.

Evenemanget i parken var ett samarrangemang mellan Unionen, Lärarförbundet, ST, SKTF, TCO och Vårdförbundet som även LF Basket, Boden Handboll och COOP Konsum var med och stöttade.

Men idén och genomförandet kom helt fårn SV Nord och TCO Norrbotten.

TEXT: ROBIN NILSON   FOTO: STERLING NILSSON OCH ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.