Mer än bara blås vid Lillstrand

13 AUG 2011
Skrivet av :

Från torsdag och fram till söndag så har Blåsarlägret lagt verksamheten till Lillstrand, som är en otroligt fin plats för de flesta former av lägerverksamhet för ungdommar i alla åldrar. Här kan man verkligen höra att det är läger på gång för storbandsmusiken strömmar ut från Kapellet.

Årets läger har lockat dryga fyrtiotalet unga mellan 10 och18 år från hela Norr- och Västerbotten samt två från Eskilstuna.

På blåsarlägret varvas musikundervisiningen med fotboll, lekar och bad eftersom vädret varit så fint, säger Börje Andersson.
– De äldre eleverna är mycket bra på att hjälpa de yngre med stämrepititioner, säger Börje.

Börje Andersson en av ledarna på blåsarlägret.

Det blir mycket intensivt under de stunder som det spelas musik, mellan varven så pratas det musik och musik – och då är det underbart att kunna koppla av med annan aktivitetsformer som lekar och fysiska aktiviteter för både kropp och knopp.

Ungdomarna har anammat undervisningen och lärt sig spela nya saker fantastiskt snabbt, så lägret är utvecklande.

Tråkigt bara att det endast är 4 elever från Älvsbyn, som nog beror på musikskolans nedläggning förra året och att inte alla som kunnat vara med fått information om lägret.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.