Invigning av boulebana och bakluckeloppis i Vistträsk

02 AUG 2011
Skrivet av :
Christer Berggren från Vistträsk IF höll anförandet och byaföreningens ordförande Henry Lindgren klippte bandet när boulebanan i Vistträsk invigdes.

200 personer kom till invigningen av boulebanan i Vistträsk som firades med bakluckeloppis och försäljning av fika plus korv. 


Det är bara några veckor sedan byns idrottsförening kläckte idén om en boluebana. Nu står den klar. Det är nära mellan ord och handling i den aktiva byn Vistträsk.

Dagen till ära arrangerades även en bakluckeloppis.

Så här skriver Maria Olsson om dagen:

”Vi anordnade, lördagen den 30 juli en bakluckeloppis, och vi tror att dom flesta var nöjda med försäljningen. Byaföreningen sålde fika samt varmkorv. Samtidigt hade  vi invigning av boulbanan vid Bygdegården mejeriet i Vistträsk.

Arnold Eklund skötte korvförsäljningen…

Vi hade tur med vädret och det kom ungefär 200 personer som besökte oss under dagen, mycket trevligt och en viktig social gemenskap.Det var bara positiva omdömen!

…Margareta Wikström och Astrid Lundberg tog hand om fikaförsäljningen.

Några veckor tillbaka kom Vistträsk idrottsförening med en idé!

Dom pratade med oss i Vistträsk Byaförening om att anlägga en boulbana på Bygdegården Mejeriets tomt. Det mottogs med förtjusning av flertalet.Vi bestämde då att bygga boulbanan, som vi hade en högtidlig  invigning på lördagen.

Bouleexperter från Trosa fanns på palts.

Det här var så kul att många ville spela mer och lära sig., så att på onsdagar  kl. 18.00 ett tag framåt är det samling på boulbanan och fikaservering.”

Många var intresserade av boule. Nu blir det samling vid banan varje onsdag klockan 18.00

Med somriga hälsningar
Maria Olsson/Byaföreningen, Vistträsk


Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.