Idrottselever cyklade 170 mil för att vara på plats i Älvsbyn lagom till skolstarten

22 AUG 2011
Skrivet av :
Zackarias ”Zacke” Torstensson och Julius Källgård cyklade 170 mil, från Varberg till Älvsbyn, där de är elever på Idrottslinjen. Lite ömma i baken är de förmodlingen men som synes vid gott mod.

Från Varberg till Älvsbyn, 170 mil (!),  cyklade Zackarias ”Zacke” Toresson och Julius Källgård för att vara på plats när terminen på Idrottslinjen börjar. 
– Vi kom på idén i juni, vi tyckte att det skulle vara coolt. Se Sverige och ta sig fram på egen maskin, berättar dom båda.


Men allt har inte varit rosor och regnbågar för dom båda killarna, bland annat så visade sig regnet vara en fiende:
– Det sämsta var när det regnade och sovsäckarna blev blöta.

Kylan var också den underskattad, vilket ledde till att killarna var tvungna att införskaffa sig underställ och andra kläder. Men det bästa under resan var pizzan, som tillhörde den dagliga födan, men även den vackra naturen och det fina vädret bjöd på härliga upplevelser.

Dock så fanns det inte mycket tid till att stanna och titta på sevärdheter, då den största delen utav tiden gick åt att planera, hitta vägar och cykla.

Skulle ni kunna tänka er att göra om den här resan?
– Inte den närmsta tiden, men kanske om ett år eller så, svarar dom båda med ett skratt.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.