Hårdare kontroll av jaktkort och vapenlicenser

22 AUG 2011
Skrivet av :
I år kanske jaktlaget i Manjärv (bilden) och andra jaktlag får besök av tjänstemän från länsstyrelsen och polisen. Kontrollerna av jaktkort och vapenlicens skärps.

Länsstyrelsen och Polisen samarbetar under hösten med att kontrollera jaktkort och vapenlicenser för jägare under jakten.

Enligt lag ska jägare alltid ha med sig statligt jaktkort samt vapenlicens under pågående jakt.      
–  Eftersom det är lagstadgat måste vi som tillsynsmyndigheter kontrollera att lagen följs, säger Roland Saitzkoff jakthandläggare på Länsstyrelsen.

Det gäller att ha både jaktkort och vapenlicens med på jaktturen.

Tjänstemän från både Länsstyrelsen och Polisen kommer att kontakta jaktlag inom sina respektive verksamhetsområden för att bestämma tid och plats för kontroll av jaktkort och licenser.

Även användandet av terrängfordon kommer att granskas i samband med kontrollerna.
– Det är enligt lag helt förbjudet att använda terrängfordon, som fyrhjuling, i samband med jakt. Enda gången som terrängfordon får nyttjas i terrängen är då en skjuten älg eller björn ska transporteras ut från skogen, säger Roland Saitzkoff.

För mer information kontakta:
Roland Saitzkoff, jakthandläggare Länsstyrelsen, 0920-96332
Lars Lundman, viltsamordnare Polisen, 114 14

FOTO: TONY BERGLUND OCH UNO WESTERLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.