Gäddrar vad det nappade i Storsund på lördagen

14 AUG 2011
Skrivet av :

Med en sammanlagd gäddfångst på 6,5 kilo vann Team Pandion haliaetus (det latinska namnet för fiskgjuse) från Öjebyn gäddtrollingstävlingen i Storsund på lördagen.
– Synd bara att så få båtar kom till start, säger tävlingsledaren Sune Nyberg.

Sex ekipage tävlade. Det låga antalet var förstås en besvikelse för arrangörerna som tidigare haft 40 båtar med som mest.
– Vi vet inte vad det beror på? Kanske skrämdes många bort av den dåliga vägen hit från Älvsbyn. Men man kan köra över Vistträsk, säger Nyberg.

Vägen till Storsund ska förbättras. För tillfället är den ingen höjdare att åka bil på. Men till nästa sommar kommer den att vara rena autostradan.
Då tar arrangörerna nya tag.
– Inte ger vi upp för det här, menar Nyberg och berättar om en invit från Arvidsträskdraget som kanske Storsund nappar på.
– De föreslog att tillsammans med oss anordna en trolling-cup. Det kan vara värt att tänka på.

Lördagens tävling avgjordes under bästa tänkbara förhållanden i strålande sol och i en fantastisk miljö.
– Vi släpper ju till alla sjöar runt Storsund; Bastuträsk, Mellanträsk, Gammelträsk, Ringelviken, Kallträsk och Avan, säger Nyberg.

Titta på Sterling Nilssons bilder så förstår ni vilken upplevelse Storsund har att erbjuda.

TEXT: TONY BERGLUND  FOTO: STERLING NILSSON
– 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.