En solig och glad tillställning

06 AUG 2011
Skrivet av :

Årets upplaga av Byadagen i Bredsel hade lockat till sig hundratals gäster från när och fjärran. Längs bygatan var det parkerat bilar långt från själva ”Byan” där allt tilldrog sig.

…med musikunderhållning, hinderbanetävling, fotoutställning, ridning, loppis, hoppborg, enhjuls-cykel och försäljning av Bredselskebab, Thailändsk mat, Glass, Våfflor, Sockervadd, Kaffe/läsk m.m.

Som en spindel i nätet för allt stod Tommy Lund ordförande i Bredsels Byggdeårdsförening och grillade det rimsaltade fläsket till byns nya delikatess ”Bredselskebab”.

– Se ett sånt underbart väder och hur mycket folk det är, triumferade han. stolt.

Mitt i allt ihop så blir det lite fart på gårdsplanen vid Byan, de fyra lagen Lule Hokey, Bredsels Juniorer, Bredsels Seniorer och Delikatessfabriken skall göra upp i hoppborgsstaffett.

Där man i tremannalag ihopknutna tre och tre skall försöka vara först igenom hoppborgen. Det här är en tävling som både tävlande, publik och arrangörer verkade gilla. Men vem vann då, jo Bredsels Seniorer.
– Men de är ju dopade skanderade Lule Hokey-laget, men fick inget gehör av dommaren Tommy Lund, som snabbt klarade av prisutdelningen genom att tilldela alla samma pris, en Bredsels T-shirt.

Den musikaliska underhållningen stod Amanda Clarin och Lennart Ek från Luleå för, där blandades både folklore och inte minst Irländsk musik i en skön mix och en och annan besökare stämde även upp i allsång till detta.

Den Thailändska maten tilltalade många, men Bredselskebab var nog det som såldes mest av.
Sammanfattningsvis så var det lättsamt och folkligt som vanligt i Bredsel när byn och många tillresta har fest.

Här kan du se ett bildspel från dagen.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.