Dramatiskt slut på svängig match när Älvsbyn vann

28 AUG 2011
Precis som i hemmamötet mot Öjebyn (bilden) gjorde Lisa Renlund mål i bortamatchen. Hela tre stycken vilket för henne upp i topp av skytteligan.

Lisa Renlund gjorde tre mål och Anna Berglund två när Älvsbyn bortsbesegrade Öjebyn med 5-3 (1-1) i en minst sagt svängig match.
Ställningen var 3-3 med en minut kvar av ordinarie matchtid!
– Matchen hade kunnat sluta hur som helst. Det var bjudningar hit och dit även om jag tycker att vi var snäppet bättre, säger Mats Andersson, tränare för ÄIF.

Andersson var inte nöjd med sina spelare.
– De flesta gick på 50-60 procent av sin kapacitet.

Det blev en svängig tillställning. Älvsbyn tog visserligen ledningen ganska tidigt genom Lisa Renlund och hade lägen på fler mål. Men Öjebyn kämpade sig kvar i matchen och lyckades kvittera före paus.

I andra halvlek tog hemmalaget över även målmässigt. Öjebyn ledde ett tag med 3-2. Men Älvsbyn kom igen och under några dramatiska sekunder kunde de också avgöra matchen med två mål i matchens slutskede.

– Vi svarade för en halvhjärtad insats. Men vi vann och det är alltid kul, tycker Mats.

Med sina tre mål går Lisa Renlund upp i delad ledningen av skytteligan i division III med sina 13 mål. Lika många som Amanda Persson, Blåsmark, och Elin Gran, Infjärden.

Trion skuggas av bland andra Johanna Björk som hittills gjort tolv mål.

Anna Berglund gjorde två mål och var bäst på plan.

Anna Berglund, som var bäst på plan i matchen mot Öjebyn, har svarat för åtta fullträffar så här långt in i säsongen.

Lisa, Johanna och Anna har alltså tillsammans svarat för 33 mål i år! Snacka om att ha matchvinnartyper i sitt lag.

I och med segern över Öjebyn är ÄIF fortfarande med och krigar om en plats bland de tre bästa.

TEXT: TONY BERGLUND