Dåligt väder inget hinder för deltagarna på EFS’ scoutläger

09 AUG 2011
Skrivet av :

Trots det dåliga vädret är årets deltagare i Scout- och kompislägret lika pigga och glada för det. Vädret har än så länge varit trist med allt regnande, men det har inte stoppat dom från att ha roligt, många har trotsat vädret med bad. Även fotbollsspelet som finns på plats visade sig vara populärt. liksom kiosken där kön ringlar sig lång.

Drygt 30 stycken killar och tjejer mellan 8 och 15 år deltar i årets Scout- och kompisläger i Lillstrand, ett läger som drivs av EFS Älvsbyn.

Lägrets deltagare kommer från bland annat Älvsbyn, Rosvik och Vidsel, men även ifrån andra delar utav fyrkanten. Lägrets tema är hur man är en bra kompis och hur man ska behandla människor, därför tas det upp mycket om hur man ska göra i olika situationer. Ett exempel är när ett rykte uppstår, att man inte ska sprida vidare det utan istället söka sanningen.

Till sin hjälp har deltagarna bibeln, där de söker efter olika förebilder, en av förebilderna är Jesus, ”What would Jesus do?”.

Maria Karam, lägrets ledare, har ett par års erfarenhet vad gäller lägerledarskap och vid sin sida har hon sex stycken ungdomar med sig, födda -95 till -93. I köket finns även ”mattanterna” på plats, alla under 20 år.

– Det är ett ungt läger, säger Maria.

Dagens aktiviteter bestod av olika tävlingar. Deltagarna var uppdelade i olika patruller, dessa patruller skulle gå igenom olika grenar för att samla poäng. Grenarna bestod av luftgevärsskytte, ärtstaffet, där trupperna ska med sugrör få en ärta från plats A till plats B, göra upp eld och försöka koka vatten i en colaburk, samt kaplatornbygge, där de ska försöka sig på ett konstruktionsbygge.

En annan av aktiviteterna på lägret är Generalen, en lek där varje grupp har en general som motståndaren ska fånga med hjälp av en spion som väljs ut, och ett par underhuggare som kan fånga motståndarens underhuggare. Vilken roll du har som underhuggare väljs genom lappdragning, ju högre siffra du har på lappen desto mer kan du fånga. När två deltagare möts visar man vilket nummer man har och den som har högst nummer fångar den andra. En lek som är uppskattat av alla.

Onsdag den 10 augusti är lägrets sista dag, då bjuds allmänheten till Lillstrand klockan 18:00 där man får bland annat se bilder på vad barnen har fått vara med om på lägret.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Se fler bilder från lägret nedan:

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.