Älvsbyns vårdcentral har ovanligt mycket att erbjuda

09 AUG 2011
Skrivet av :
Vi kommer i några inlägg att presentera verksamheten vid Älvsbyns vårdcentral för att visa på den service inom hälso- och sjukvården som erbjuds för kommunens invånare. Först ut är en presentation av verksamheten och chefen Agneta Björk.
Agneta Björk är chef för vårdcentralen i Älvsbyn som sysselsätter ett 50-tal personer.

Läkarmottagning, distriktssköterska, ambulans, akutsjukvård, rehabilitering bestående av bland annat sjukgymnast, ljusbehandling för människor med hudbesvär, barnvårdcentral och mödravårdscentral samt även en röntgen.
Älvsbyns vårdcentral har ovanligt mycket att erbjuda och står välrustad jämfört med många andra vårdcentraler på landsbygden.

Agneta Björk, verksamhetschef på vårdcentralen i Älvsbyn, har många olika uppgifter. Arbetena är olika från dag till dag och den enda uppgift som återkommer med regelbundenhet är morgonmötena där Agneta brukar delta.

Under semestertiderna brukar Agneta vara där det behövs hjälp, till exempel på mottagningen eller ute på fältarbete.

Under dom vanliga dagarna är det olika möten om bland annat landstingsvärlden som äger rum. Men även olika former av problemhantering dyker upp, till exempel om någon utav läkarna blir sjuk så måste Agneta rycka in och lösa detta.

Vårdcentralen har ett 50-tal anställda. På plats finns läkarmottagning, distriktssköterska, ambulans, akutsjukvård, rehabilitering bestående av bland annat sjukgymnast, ljusbehandling för människor med hud besvär, barnvårdcentral, mödravårdscentral samt även en röntgen, vilket är ovanligt när det handlar om landsbygden.

Älvsbyn har ett brett utbud, något som Agneta tycker om:

– Vi har ett vitt och brett erbjudande, vilket gör det så roligt.

Man kan lugnt säga att Agneta gillar sitt jobb som chef för vårdcentralen i Älvsbyn.

– Jag har som två olika jobb. Det bästa är att träffa olika människor, berättar Agneta om vårdyrket.

Sedan så har hon ju rollen som chef, vilken består av att visa den positiva sidan utav vårdcentralen för människorna. Så att det inte bara är den negativa sidan som folket ser.

– Som chef är det annorlunda, man ska försöka lösa olika problem som uppstår. Vi får många kommentarer, oftast negativa. Men vi är ett starkt lag som gör vårat bästa. Och vi har en otroligt duktig personal, berättar Agneta.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.