Vilken fest det blev i Lomtjärnsparken på lördagskvällen

17 JUL 2011
Skrivet av :
Janne Schaffer med band.

På lördagskvällen hade Älvsbyn storfrämmande i Lomtjärnsparken, Stockholmssonen och legendaren Janne Schaffer med band äntrade Lomtjärnparkens scen.

Anders Lindh

– Att ha Janne Schaffer här som slutmusiker är fantastiskt, jag har sett fram emot det hela kvällen, berättar Anders Lindh.

Men innan gitarristen äntrade scenen var det andra musikanter som bjöd publiken på underhållning. Först ut var Sommarkyrkan som bjöd på trevlig gospelkör.

Sedan var det tid för rockbandet Laudamus från Piteå att visa vilken musik som ska spelas för att headbanget ska sättas igång.

– Om en stund kommer Janne Schaffer med orkester för att ställa allt till rätta, men först hade vi tänkt att riva stället, berättar Peter Stenlund, Laudamus gitarrist och ledsångare, innan dom spelar sin första låt som får mitt osynliga hårdrockshår att resa sig av glädje.

Samtidigt som musiken strömmade ur högtalarna fanns där att köpa grillspett, av gris och get, med tillbehör för dom som var sugna.

Men klockan 22:00 var det tid för dagens sista artist, dock ej minsta, att rocka loss på scenen, Janne Schaffer. Janne började med ett skönt riff för att värma upp publiken.

Efteråt berättade Janne om första gången han träffade Bob Marley och spelade sedan en tribut låt till denne vid namn ”Räven”. Efteråt lirade gänget en låt om Norrland som Janne skrivit, och självklart så var den störtskön.

Även ett underbart gitarrsolo fick publiken avnjuta. Sedan var det dags sångaren Tobias Ågren att komma fram och framföra låtar som ”Himlen är oskyldigt blå” och hans och Jannes nya låt ”Heart of Gold” från deras gemensamma platta.

Dagen har varit extremt lyckad från start till slut, att detta blir en annuell (årlig) sak är inte helt omöjligt.

– Vi får se om vi sätter en agenda inför kommande år, men det får framtiden utvisa, säger Anders.

TEXT: ROBIN NILSSON
FOTO: ROBIN NILSSON, MARCEL KÖPPE OCH PETER LUNDBERG

Se fler bilder från festen här nedan:

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.