Ta del av konst- och trädgårdsupplevelserna i Älvsbyn

19 JUL 2011
Skrivet av :

Det är dag två av sju i årets sommarevenemang under namnet ”Konst- och Trädgårds Upplevelser”. Ett evenemang där människor får besöka åtta olika kreativa konstnärers medverkande helt gratis, och få ta del av deras verk.

Studenten Niklas Patomella (bilden) har valt att ställa ut sina skapelser för allmänheten att skåda. Konst är en stor del av Niklas liv, vilket har lett honom in på konstskolan.

– Jag läser till konstpedagog, drömmen är att leva på det här, berättar Nicklas som har ritat och tecknat från barnsben.

Niklas har fått låna sin bror Mickes källare för att få arbeta och ställa ut sina otroligt fina verk. Ett äldre par hade under gårdagen besökt Niklas varpå dom fick en liten chock på konstnärens tavlor, då Niklas lägger akvarell och landskap åt sidan och koncentrerar sig mer på den moderna konsten och dödskallar.

Härligt med lite variation säger jag.

Inte långt ifrån Niklas finns en underbar trädgård skapad av Elsa Persson och maken Per Olof (bilden).

Elsa och Minette Granberg är dom enda två personer som valt att ställa upp med sina trädgårdar, vilket Elsa tycker är tråkigt.

– Synd att det är så få som ställer ut. Vi är över 100 medlemmar i trädgårdsklubben, berättar Elsa.

Om detta blir en årlig tradition hoppas Elsa på att det blir fler människor som vill vara med och visa upp sina vackra trädgårdar.

– Det behöver inte vara någonting märkvärdigt, fortsätter Elsa.

Detta är enbart två stycken utav åtta ställen som man kan besöka, och jag hoppas att det blir lyckat hos alla i hopp om att det blir flerårig tradition.

Se fler bilder nedan:
TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.