Succé för internationell matfest – 2 000 matbiljetter såldes

16 JUL 2011
Skrivet av :

15 länder, över 1000 besökare och över 2000 sålda matbiljetter, det är vad man kan kalla för succé. Älvsbyborna strömmade in för att ta del av världens olika matupplevelser.
– I halvtid är jag nöjd, dom internationella mötena mellan dom inflyttade älvsbyborna och dom infödda har varit bra, säger Anders Lindh en av arrangörerna.


För tredje året i rad anordnades den internationella matfesten i Älvsbyn. I år lockades över 1000 människor till arrangemanget där man fick ta del av matupplevelser från länder som Irak, Trinidad & Tabago, Nigeria och Thailand. Årets fest inleddes med ett tal från kommunalråd Bill Nilsson som berättade att detta var en utmärkt bra dag för att bland annat träffa nya människor och prova på nya maträtter. Sedan öppnade kassan och kön växte sig allt längre och längre.Tyvärr var det inte allting som stämde, borden var få och många utav människorna hittade ingenstans att sitta. Men även lite brist i information dök upp vad gäller dom biljetter man köper för att få ta del av de olika maträtterna.– Det var en miss, någonting att tänka på till nästa år, säger Leif Nilsson som trodde att det var bara en biljett som man behövde köpa för att prova på alla rätterna.

Men dessa småsaker bleknar bort när man tittar tillbaka och ser hur lyckat det hela blev.


I slutet av festen var det dans som stod på schemat. Först ut var ett par unga tjejer som visade vad dom gick för, sedan var det danstävling för alla dom små som ville delta och i slutet bjöds publiken på en härlig afrikansk dans.Jag väljer att summera dagens evenemang med Bill Nilssons ord:
– En lyckad dag.


Se fler bilder nedan:


Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.