Storslaget Björnmöte

07 JUL 2011
Skrivet av :

En Bodensare som var på väg till Älvsbyn under tidiga onsdagskvällen längs länsväg 356 från Boden, fick vara med om riktit björnmöte. Då han berättar detta för Älvsbyn Just Nu senare under kvällen.

Efter korsningen till Brännberg och bron över Alträsket såg han på långt håll något mörkt vid skogskanten som rörde på sig, när han passerade såg han att det var två björnungar som lekte varför han saktade ner för att försöka fotografera.

I samband med inbromsningen får han även syn på två större björnar till i skogskanten cirka hundra meter längre bort. När han sedan stannat ser han de två senaste björnarna luffsandes mot de första två små.

– Det går inte med ord att beskriva vad man känner när man ser detta, men det är stort. – Jag försökte fotografera det hela men det var allt för långt bort säger han.

Att få se en björn i verkligheten är en dröm för de flesta, nu fick han se fyra på en gång.

Platsen där hans björnmöte ägde rum har under våren varit platsen för flera andra bilisters björnmöten och skogarna kring Alträsk och Brännberg är kända för att det
finns många björnar.

Text: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.