Ny ambassadör för Älvsbyn

08 JUL 2011
Skrivet av :

Älvsbyn har fått en ny ambassadör, Jimmie Johansson som snart fyller 25 år har tagit på sig rollen som ambassadör för både orten Älvsbyn och för äldreomsorgen.Syftet är få in en yngre generation arbetare nu när den äldre går i pension. 

– Jag har lite småidéer. I dagsläget vill jag sprida budskapet, berättar Jimmie.

Jimmie Johansson, som arbetar inom äldreomsorgen på Nyberga i Älvsbyn har bestämt sig för att något måste hända. Äldreomsorgen har fått dålig status och människor bestämmer sig för att flytta ifrån Älvsbyn, därför har Jimmie bestämt sig för att ta på sig rollen ambassadör för detta och försöka höja statusen på yrket.

– Jag skulle vilja vara med och locka ungdomar till att verkligen vilja jobba med det här. Det handlar inte bara om rekrytering, arbetsgivaren måste även satsa extra kronor på vi som redan jobbar. Hårdare satsning på friskvård och mer uppskattning, det tjänar som på i långa loppet, säger Jimmie.

En idé som Jimmie har är införandet av en lokal tidning om Älvsbyns äldreomsorg där arbetarna själva tar bilder och skriver reportage om vad som händer och sker inom kommunens äldreomsorg i syfte att stärka jobbet som undersköterska och vårdbiträde. Även ett förslag till politikerna finns med bland idéerna.
– Jag tycker att politikerna bjuder in medborgarna till diskussion om hur framtidens äldreomsorg ska se ut, föreslår Jimmie.

Text och Foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.