Klassiska toner fyller hallen

12 JUL 2011
Skrivet av :

Ett 40-tal människor hade sökt sig till Älvsby kyrka för att se på veckans musikaliska underhållning, idag var det studenterna från Piteås sommarakademi som stod för den.

Årets ensemble bestod av Staffan Sandström på piano, Sara Arrhenius på trumpet, Mathias Lundkvist på flöjt Kristyna Kalinova på cello och Brendan Shea på Violin.

Programmet bestod av kompositioner skapade av Antonín Leopold Dvořák, Jean Clergue, Carl Reinecke, Bohuslav Martinů, Alexander G. Arutunian och Johannes Brahms.

Det var mäktiga toner som fyllde kyrkhallen när studenterna visade vad dom gick för, och efter att ha hört alla applåder som dessa duktiga musiker fick kan man lugnt säga att det blev lyckat.

Nästa evenemang i kyrkan äger runt den 21 juli och då är det Malcolm Chambers och Daniel Stenbaeck som står för underhållningen.

Text och Foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.