Klassisk duett i Älvsby kyrka

28 JUL 2011
Skrivet av :

Klassiska toner strömmade ut bland publiken när Gustav Jannert och Ramona Jannert-Telcian bjöd på musik i Älvsby kyrka.Med Gustav på piano/orgel och Ramona på fiol spelades klassiska verk utav Johann Sebastian Bach, Bela Bartok och Ludwig van Beethoven men även en fantasia över koralen ”Säg mig den vägen som drager till livet” som Gustav skapat för orgel och violin.

Mellan låtarna berättade Gustav lite om de olika kompositörerna och bakgrunden till dom olika verken som spelades, bland annat berättades lite historik om Bartok och dennes intresse för de sex rumänska danser som han tonsatte och som Gustav och Ramona framförde så vackert för publiken.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.