Hanna Stenlund smälte kyrkan

08 JUL 2011
Skrivet av :

Sångerskan Hanna Stenlund med Jan Lindberg på saxofon och Daniel Lundström på piano stod för veckans musikaliska underhållning i Älvsby kyrka på torsdagskvällen.

Detta är andra veckan som kyrkan står öppen för människor att komma in och lyssna på musik och sång av hög kvalité.

– Det känns väldigt roligt att vara här, säger Hanna efter att ha framfört en underbar tolkning av ”Gud som haver barnen kär”.
Nu är det dags för Älvsby kyrkas andra sommarevenemang under namnet ”Musik i sommarkväll”. Ikväll är det Piteådottern Hanna Stenlund som sjunger låtar från hennes egna CD-skiva som handlar om hennes egna liv.

– Jag ska sjunga låtar från min CD-skiva, låtar som handlar om mina böner och samtal till Gud, berättar Hanna.
Mellan sångerna berättade Hanna delar ur hennes liv, historier som innehöll både motgångar men även framgångar.
– Vi bär alla på en historia. Ingen är för liten och ingen är för stor, berättar Hanna innan hon börjar historien.

I mitten utav en av låtarna fick publiken gå fram och tända ett ljus för någon nära och skicka en god tanke om dom ville.

Efteråt var det tid för mingel, ett bord fanns dukat med dricka, godis och frukt. Men även Hannas CD-skiva fanns där för den som ville köpa.

Nästa vecka, den 12 juli klockan 18:30, är det studenterna vid Piteås sommarakademi som kommer till Älvsbyn för att bjuda på underhållning.

Text och Foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.