21 JUN 2011
Regntung förlust för Niklas Jonsson och Sikfors.

Sommarvilan kommer lägligt för Sikfors.
Efter en lovande start av serien har laget noterats för tre raka storförluster.
På måndagskvällen blev det 0-7 (0-4) hemma på Forsvallen (som i ösregnet gjorde skäl för namnet) mot Öjebyn.
– Inte bra. Vi klarar inte ens av att slå passningar på fem meter rätt, suckade tränaren Urban Segerlund.

Petrus Johansson och Sikfors på fall…

Under hela matchen öste regnet ner. Det gjorde förstås planen svårbemästrad.
– Men det ursäktar inte vårt spel. Första halvlek var en katastrof, tyckte Segerlund.

I andra spelade Sikfors upp sig. Och siffrorna rann iväg i överkant.
– Men vi skapade inte mycket, menade Segerlund.

Nikls Jonsson var nära att göra mål ur snäv vinkel.

Bästa målchansen hade Niklas Jonsson när han snuvade bollen av gästernas målvakt, Fredrik Segerlund, men kom i för snäv vinkel.

Sikfors spelade lite omständligt. Istället för att skicka in bollen i ”boxen” från kanten, när lage gavs, valde man att rulla bollen bakåt mot mittplan – ofta till fel adress vilket ledde till spelomvändningar.

Sikfors tränare Urban Segerlund höll sig realtivt torr under sitt paraply men var desto surare över lagets insats.

Likaså kom uppspelen för det mesta någon sekund för sent. Stundtals fanns ytor att nyttja bakom Öjebyns backlinje.
– Jag vet inte vad det beror på. Kanske vill grabbarna göra saker för snyggt, funderade Segerlund.

Efter den lovande inledningen på säsongen har Sikfors rasat ihop som ett korthus. Visserligen har truppen drabbats av manfall men gnistan och viljan att ge det där sista saknas.

Öjebyn spelade, till skillnad från hemmalaget, ofta bollen in i ”boxen” framför mål när tillfälle gavs. En helt rätt tanke på det våta underlaget.
Dessutom tilldömdes Öjebyn tre straffar! Två av dem resulterade i mål. Den andra i ordningen räddades fantastiskt snyggt av Sikfors målvakt Markus Öberg.

…men vissa verkade trivas i regnet.

Hemmalaget drabbades också av en utvisning tidigt i andra halvleken när Victor Lundberg fick rött kort efter en feltajmad glidtackling.

Vädret var vått men Jens Renberg visade att krutet i dojan var torrt.

Sikfors poängskörd under våromgången blev tio poäng. Sommarvilan kommer lägligt.