Susanne Alfvengren kommer till byagården i Bredsel

05 JUN 2011
Skrivet av :

Susanne Alfvengren besöker “Byan” i Bredsel  Torsdagen den 16 juni, på sin Norrlandsturne.

Hon är född 1959 i Visby på Gotland. Större delen av sin uppväxt bodde hon i Ala som ligger på mellersta Gotland.
Började sjunga redan som liten och på avslutningen i första klass sjöng hon ” Är du vaken Lars “.
Fick sin första gitarr när hon var 9 år och började gå på kurs.
När hon kunde två ackord fick hon sjunga “Oxdragarsång” i bygdegården. Hösten 1968 gjorde hon alltså debut som vissångerska.
Det blev en hel del sång och teater med åren.
I ett halvår var hon medlem i ett dansband som hette SOLEX, som var en nyttig skola.
Sedan blev det musical, rockband och några år var hon anställd på Bryggeriteatern i Visby.
Våren 1984 vann hon en talangtävling på Mosebacke i Stockholm och samtidigt fick hon kontakt med ett skivbolag.
Hon fick spela in en singel, “När vi rör varann” (“Sometimes When We Touch”).
m.m.

Här är hennes diskografi:

1984 – Magneter
1985 – Ögon man aldrig glömmer
1988 – Ibland så liten
1988 – Tidens hjul
1992 – I nattens sken
2000 – Hur ycket väger månen
2002 – Nakna mellan himmel och gjord (samling)
2009 – Bortom tid och rum – Det bästa med Susanne Alfvengren (samling)

x

Intresserad, kom då till “Byan” i Bredsel den 16/juni Kl. 19.00.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.