Säsongens första förlust för ÄIF

13 JUN 2011
Jubel över kvitteringen till 2-2. Men för första gången fick ÄIF gå poänglösa från en match.

I sjunde omgången kom Älvsbyns första förlust, hemma mot Infjärden 2-3 (1-2).
– Vad hände? undrade Staffan Renlund tränare.

Älvsbyn fick en tuff start. Redan efter 20 minuter hade gästernas Henrik Larsson gjort två mål. Då såg det tungt ut.
Men hemmalaget repade mod.
Och Emil Sundbergs reducering till 1-2 i den 23:e matchminuten fick gav nytt hopp för ÄIF.
När sedan inhopparen Andreas Eriksson kvitterade tio minuter in i andra halvlek såg det ut som om Älvsbyn än en gång skulle greja poäng.

Ett olyckligt ingripande av ÄIF:s målvakt Samuel Karlsson blev dock matchavgörande. En felrensning friställde gästernas Anderas Olofsson som enkelt kunde göra 2-3.
Älvsbyn jagade en kvittering – och var nära att lyckas.
– Infjärden var något bättre spelmässigt men vi hade lika många chanser, tyckte Renlund och grämde sig lite grand över säsongens första förlust.

Division fyra södra har utvecklats till rena getingboet.
– Klarar vi av att ta fyra poäng till innan sommaruppehållet så är vi med i toppen.

Plus i Älvsbyn till målskyttarna Emil Sundberg och Andreas Eriksson. I övrigt jämt skägg.