Rödbergsloppet

12 JUN 2011
Skrivet av :

Cykelsäsongen har varit igång ett par veckor och Nybyns IK cyklister har representerats i flertalet lopp. Under söndagens  drabbning kom årets första seger. Per Nilsson klöv mållinjen först i ett kylslaget Boden.

Loppet var den nystartade klubben Sävast CK premiär arrangemang, loppet sträckte sig via Avan mot klöverträsk och tillbaka mot rödbergsfortet, där den branta backen upp mot fortet krämade det sista krafterna ur cyklisterna Det var ca 40 st förväntansfulla åkare som stod på startlinjen för att genomföra de 86km långa motionsloppet. Temperaturen var beskedliga +13, lite svalt då man redan hunnit vänja sig med +30 En utbrytning med 4st starka cyklister kom iväg ganska omedelbart och höll hela vågen in till mål, efter täten följde en klunga på ca 12 man som kom i mål 4 minuter efter segraren, därefter blev manskapet utspridda i mindre grupper. Krävande bana och lite vind gjorde så att kraftansträngningen var ganska hög.

Tiden för de snabbaste var 2h19min.

Läs mer på www.nybynsik.se

och på Sävast sida http://cksavast.blogspot.com/

Text/bild: Stefan Lindbäck

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.