Över hundra båtekipage kom till start i Arvidsträskdraget

19 JUN 2011
Skrivet av :

101 båtekipage kom till start i Arvidsträskdraget. Nytt rekord!
Fisketävlingen i Arvidsträsk har utvecklats till en av länets största.
Vann gjorde lag Kurre & Siggan, bestående av Kurt-Lennart Johansson och Signhild Ruth Jonsson från Älvsbyn.

Som vanligt var stämningen god både bland de tävlande och alla som sökt sig till byn för att titta på och medverka i alla andra aktiviteter som bjöds. Arvidsträskdraget har utvecklats till så mycket mer än en fisketävling.
Arvidsträskdraget är numera en folkfest med allehanda aktiviteter med konstlotterier, fick- och matförsäljning plus pubafton och dans på kvällen.
– I år hade vi dessutom tur med vädret. Sol och värme lockar alltid mer folk än om det regnar, säger Börje Pettersson en av många i arrangörsstaben.

Hur gick då fisket?
Ja, en hel del fisk drogs upp. Mest gädda. Men det fastnade också en och annan fin öring på de tävlandes krokar.
Segerlaget Kurre & Siggan vägde exempelvis in tre öringar. En av dem på över kilot de andra två på dryga halvkilot. De hade också med sig en braxen på 2,2 kilo.
Och eftersom öringar ger fler poäng i förhållande till vikt så var blev det dagens segerfångst.
– I det poängsystem vi följer så ger öringar högre poäng eftersom de är mer svårfångade än exempelvis gädda, förklarar Börje Pettersson.

Största fisken fick Tage Åkerlund och Bert Lidström, en gammelgädda på dryga 5.5 kilo. De tävlade för Transport & Åkeri i Älvsbyn och hamnade trea i prislistan.
Totaltvåa i tävlingen blev David Öhlund mycket tack vare dagens största öring på nära 1,5 kilo.

Vi gissar att det berättades en och annan fiskehistoria under knytkalaset, pubkvällen och dansen i byagården senare på kvällen till toner från trubaduren Micke Sebbas.
Fler bilder från dagen kommer senare, förhoppningsvis under måndagskvällen.
TEXT: TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.