Karnevalståg på schemat

09 JUN 2011
Skrivet av :

Festligt, folkrikt och varmt.
Så kan årets Karneval sammanfattas.
Det blev lite “Rio de Janeiro-känsla” på byn när karnevalståget med lärare och elever från årskurs 9 under stor glädje marscherade fram genom centrum.Karnevalen startades för cirka 25 år sedan av lärare som var trötta på att “bara” spela brännboll. Så de klädde, under stort hemlighetsmakeri, ut sig till oigenkänlighet innan de kom till brännbollsplanen.
Initiativet uppskattades  av eleverna och följande år var karnevalen igång.

För läraren Inger Lundberg blev årets karneval den sista hon aktivt deltar i.
– Jag tackar mina elever i 9b för att jag fick vara deras indianhövdingska och önskar dem en trevlig sommar och lycka till i framtiden, säger Inger.

FOTO: FREDRIC ÖHGREN

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.