Jazzande toner i Älvsby kyrka

30 JUN 2011
Skrivet av :

Trots dagens värme lyckades ändå en grupp människor närvara vid veckans musikaliska evenemang. Tomas Lång, kyrkoherde vid Älvsby kyrka, inledde evenemanget med några korta ord och en bön och sedan var det dags för huvudnumret.

Med Fredrik Olsson på gitarr, Anders Löfgren på kontrabas och ledsångaren Mattias Jonsson på trumpet äntrade gruppen Fredrik Olsson trio scenen i Älvsby kyrka denna varma sommardag med jazzande toner. Temat på dagens evenemang är ”Visa på annorlunda vis” vilket var passande ordval då man bland annat fick höra tolkningar på gotländsk folkvisa, Evert-Taube och även en och annan psalm.

Härlig musik med både fart och höga toner bjöd dessa tre grabbar på, men även en lugnare bit klev fram när Anders Löfgren gjorde ett solonummer på sin kontrabas med låten ”Peace”. Riktigt sköna toner bör tilläggas och understrykas.

Tomas Lång avslutar med att berätta om kommande musikaliska händelser som kommer att pågå en dag i veckan. På listan så kan man bland annat se Hanna Stenlund & Janne Lindberg, Piteås sommarakademi studenter, Malcolm Chambers och Carin Ödqvist & Kaya Åhlander. 

Sedan spelades de sista låtarna, varav den sista kändes ypperligt passande till dagens vackra väder, ja kanske rent av en liten hymn till sommaren.
– Vi ska avsluta med vår variant av en schlager som just passar en dag som denna, den heter ”Sommar, sommar, sommar”

Text: Robin Nilsson
Foto: Arkiv

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.