Inofficiell Hundutställning

02 JUN 2011
Skrivet av :

Älvsby Brukshundklubb anordnade en inofficiell hundutställning i Lomtjärnsparken under torsdagen. Drygt 50-talet hundar var anmälda i de tre klasserna; Valpklass I 4-6 månader, Valpklass II 6-12 månader och Öppenklass från 12 månader. Dommare var Birgitta Björk Åström från Luleå.

Best in Show blev en Bichon Friséns.

”Olivia” är en Svensk Vit Älghund med husse Torgny Hortlund som var en av de många som deltog.
– Det var mer husse som fick anmärkningar på sitt deltagande än Olivia!
Men så har det inte blivit så många utställningar för Torgnys del under åren och Olivia skall nog mest nyttjas vid jakt.

Se bildspel !

Fackta om Inofficiell utställning.
”Officiella utställningar”, ”Inofficiella utställningar”, ”Nationell utställning” och ”Internationell utställning”. Skillnaden mellan officiell och inofficiell utställning är att resultaten från den officiella utställningen registreras centralt hos SKK (Svenska Kennelklubben) och sålunda finns tillgängliga för allmänheten, medan resultaten från den inofficiella utställningen inte registreras någonstans.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.