Gör Stockholm osäkert

02 JUN 2011
Skrivet av :

Klass 9b från Älvåkraskolan befinner sig just nu på skolresa i Stockholm och sänder här en liten hälsning från en strålande vacker huvudstad.

En huvudstad som av eleverna beskrivs som stressig men ändå trevlig. Med sig på resan har eleverna lärarna Inger Lundberg, Jessica Berglund  och Fredrik Öhgren. Boendet sker på ett av Stockholms många vandrarhem och stämningen är mycket god i klassen.

Under onsdagen besöktes bland annat Naturhistoriska riksmuseet, Carl Michael Bellmans grav och en minnessten vid S:a Klara kyrka, där Joakim passade på att vara klassens trubadur.

Under torsdagen fortsätter resan med besök på bland annat Gröna Lund och Skansen. Därefter väntar ytterligare två dagar med kultur och nöjen innan klassen på lördagskvällen åter reser hem till Älvsbyn.

Foto: Inger Lundberg
Text: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.