Femetta för ÄIF mot Öjebyn efter tre mål av Johanna

07 JUN 2011
Johanna Björk sätter 2-1.

Älvsbyn hakar på i serietoppen.
Efter 5-1 (1-1) hemma mot Öjebyn återtog laget andraplatsen i tabellen efter Blåsmark som ännu inte tappat någon poäng.
– Men då har de inte mött oss än, varnar Johanna Björk, som gjorde tre mål och utsågs till ÄIF:s bästa spelare.

Sara Karlsson som vanligt tuff i närkampsspelet.

Öjebyn bjöd på bra motstånd i början av matchen.
– Det blev farligt när de kom upp i sina anfall, säger Sofie Lundberg, assisterande tränare i Älvsbyn.

Sofie Lundberg

Gästerna var också ofina nog att ta ledningen på en straff genom Sofie Holm i den 29:e matchminuten.
– Men jag tyckte ändå att det kändes bra. Vi kämpade på och hade övertaget, säger Sofie.

Åtta minuter senare kvitterade Johanna Björk sedan hon blivit frispelad av Lisa Renlund. Därefter hade Älvsbyn ett stolpskott och två bortdömda offsidemål innan paus.

Två lyckominuter i början av andra halvleken, mellan den 57:e och 59:e, avgjorde matchen. Först gjorde Johanna Björk sitt andra mål inne i ”boxen” på ett fint inspel från högerkanten av Evelina Pettersson.
Johannas tredje mål kom på straff sedan Lisa Renlund blivit fälld. Därmed gick Johanna Björk upp på andra plats i skytteligan med sina sex mål.
– Skönt att målskyttet lossnade, tycker Johanna.

Lisa Renlund gör ett av sina två mål som kom i 87:e och 88:e minuten

Kanske fick Älvsbyn lite retroaktiv utdelning efter matchen mot Munksund som laget borde ha vunnit.
Nu kom fullträffarna mot Öjebyn istället.
– Vi gjorde en stabil insats och några riktig snygga mål, summerade Sofie Lundberg.

Älvsbyns fjärde och femte mål gjordes av Lisa Renlund. Hon är nu uppe i fyra fullträffar totalt.
Måndagens seger innebär att ÄIF ligger fem poäng efter serieledande Blåsmark.

Läktarna på Älvåkra var relativt välfyllda.

Skulle det inte va skönt om Blåsmark tappade några poäng?
– De kommer att tappa mot oss om inte annat, svarar Johanna Björk.

Johanna var planens bästa spelare. Men många i ÄIF svarade för en fin insats. Som vanligt oroade speedkulan Lisa Renlund motståndarförsvaret hela tiden.

Viktoria Berggren en av många kämpar.

Bra kantspel av Evelina Pettersson och Stina Öberg. På mitten gav Sara Karlsson stadga. Men det var en habil insats från målvakten Caroline Berell fram till spjutspetsen Renlund.

Anna Stenberg var så här nära att näta.

Lisa Renlund ständigt på språng.

Lisa igen…

Lisa blir fälld…

Evelina Pettersson var en tåspets från att hinna före ÖIF:s målvakt.

Glädje i ÄIF över kvitteringen till 1-1.

Två av Älvsbyns duktiga backar Stina Öberg och Hilda Granström.

Evelina Pettersson har koll på trissan.

Hilda Granström i en nickduell bakom skymtar Frida Bergvall.

Evelina Pettersson nära att hinna först en gång till…

Så här kul är det att sepla fotboll i Älvsbyn just nu. Lisa Renlund (t.v.) grattas efter sitt mål av Viktoria Berggren. Eller är det kanske Lisa som tackar Viktoria för ett fantastiskt förarbete och en formidabel passning till ett av hennes mål.

TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND