Entréfri internationell mat- och musikfestival i Älvsbyn med utökat program

28 JUN 2011
Skrivet av :
Bild från förra årets festival.

Spännande smaker, Janne Schaffer, dansuppvisning, gospelkör, jazz, dansuppvisning, rockbandet Laudamus, barbeque och mycket annat.
Det står på programmet den 16 juli när den internationella mat- och musikfestivalen i Älvsbyn firas för tredje året i rad.
– Vi stänger av Storgatan på dagen för dansuppvisningar och för att ge besökarna möjlighet att prova på mat från världens alla hörn, säger Anders Lindh.
Kvällen avslutas med grill- och musikfest i Lomtjärnsparken.

Janne Schaffer med band spelar i Lomtjrärnsparken.Kvällens stora dragplåster blir Janne Schaffer med band och den kristna hårdrockgrupen Laudamus. Schaffer var väldigt mån om att få spela på festivalen i Älvsbyn när Lindh tog kontakt med honom.

…liksom den kristna hårdrocksgruppen Laudamus.

– Men vi kommer även att ha uppträdanden med ungdomar som framför rock, jazz och visor. En del av dem kommer från ett musikläger i Glommersträsk. Dessutom serveras grillspett och andra läckerheter under kvällen, berättar Lindh.

Under festivalen kn du bli körsångare.

Det finns också möjlighet för den som vill prova på körsång. Sommarkyrkans körledare Malin Hansson och Therese Dissler bjuder in alla som önskar till kyrkan redan klockan 10.00 samma dag för övning till 14.30. Sedan blir det uppträdande i Lomtjärnsparken samma kväll tillsammans med Sommarkyrkans kör (se annons nedan).

Representanter för 13 länder är redan anmälda till den internationella matfesten och musikfesten som är ett samarbete mellan Föreningen vänskap, träffpunkt Muco, Projekt mötesplats Lomtjärn, Älvsby församling, studieförbundet Bilda, Älvsbyns kommun, Köpmannaföreningen med flera…

Förra året lockade festen 800 besökare. Årets upplaga, med sitt utökade program, har förutsättningar att locka många fler.
Vid regn har också Forum bokats för säkerhets skull.

Anders Lindh och Britt Hällerstrand.

En annan aktivitet  är att alla besökarna under dagen ska betygsätta allt de smakar på. De mest populära rätterna kommer sedan att samlas i en kokbok där alltså älvsbyborna själva bestämmer innehållet.
Anders Lindh, som till vardags bland annat leder Älvsbyns kommuns drogförebyggande projekt ”Åsa projektet”,  håller i trådarna för arrangemanget tillsammans med bland andra Britt Hällerstrand, Kompetensutvecklarna och Michel Ntoto för föreningen Muco.

Michel Ntoto.

Festivalen är entréfri men den som vill smaka på på mat från jordens alla hörn kostar det blygsamma 20 kronor per portion.

TEXT: TONY BERGLUND
FOTO: STERLING NILSSON, TONY BERGLUND, MED FLERA…

Hela programmet hittar du på bilden här nedan:

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.