Duktiga matematikelever belönades med prischeck

10 JUN 2011
Skrivet av :

Kommunens matematiklärare för åk 7-9 hade prisutdelning från läsårets Kommunmästerskap i matematik i torsdags på Älvåkraskolan. Samtliga pristagare var kallade till prisutdelningen utan att veta vilken plats de kommit på.

Vid prisceremonin fick eleverna inte bara veta plats och poäng utan  belönades även med en stor prischeck av Sparbanken Nord som är samarbetspartner till KM i matematik. Skolan bjöd även på glass till samtliga, vilket passade bra som avslutning i värmen.

Cirka 60 elever deltog i årets KM och Vidselsskolan var glada då de lyckades ta hem segrarna i såväl årskurs 8 som 9.

Det var för övrigt anmärkningsvärt bra resultat av pristagarna i åk 8 då de uppvisade lika bra resultat som 9:ans bästa elever vid denna tävling!  Alla elever gör nämligen samma prov oavsett årskurs.

På bilden ovan har vi sittandes från vänster: 1:a Edwin Bylander, Älvåkraskolan åk 7, 2:a Sebastian Johansson, Älvåkraskolan åk 7, 3:a Agnes Lindh, Älvåkraskolan åk 7, Knästående: 1:a Niklas Stenman, Vidselsskolan åk 8, saknas gör 2:an Joel Groth, Älvåkraskolan åk 8, 3:a Levon Andriasian, Älvåkraskolan åk 8, Stående: 1:a Alexander Öhman, Vidselsskolan åk 9, saknas gör 2:an Julia Fernberg, Älvåkraskolan åk 9, 3:a Beatrice Norén, Älvåkraskolan åk 9.

TEXT OCH BILD: SARA RUMBUTIS

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.