Dubbelt så många medlemmar

30 JUN 2011
Skrivet av :

Ett tjougotal medlemmar i Vandrande Vänner i Älvsbyn kan känna sig rätt nöjda då man på torsdagen erhöll 10 000 kronor från Sparbanken Nords Framtidsbank.

Detta vid en cermoni på Sparbanken där kontorschefen Anette Grundström delade ut pengarna till Eva Nordqvist och Monika Jonsson.

– Vi hade gjort en förfrågan om att begära lite sponsring av Sparbanken och så blir vi kallade till detta, säger Eva Nordqvist lite försynt då hon får berätta lite om hur föreningen verkar.

Men även Kurt Nordkvist hade ansökt om pengar från Framtidsbanken.
– Så vi lyfte upp det hela säger Anette Grundström. Som betonar att Framtidsbanken mål är att sprida 5-10% av Sparbanken Nords vinstpengar till förenings och företagsverksamhet i sitt upptagningsområde. Banken har inget vinstmål utan den bedrivs mer som en stiftelse, detta  gör att pengarna kommer ut mitt bland människor, föreningar och företag och tryggar framtiden.

Föreningen Vandrande Vänner i Älvsbyn har på mycket kort tid ökat sitt medlemstal med 100% och i dag har de ett tjugotal medlemmar varav fem män.
Aktiviteterna bedrivs i första hand vid så kallade högrisk kvällar, då många unga är ute på stan. Bemötandet av ungdommarna har varit oerhört stort.
– Kanske lite reserverat från början men sen bara raka rör.

Vandrande Vänner verkar för att ha vuxna ute på stan och våga stötta och hjälpa de unga som är ute på stan. Med lite personlig värme och nyfikenhet kommer man långt och så är de ju inga tjallare, utan försöker stötta och hjälpa till.

Man utgår i från sin lokal på Lövgatan som man delar med Lottorna och bär sina gula västar när man är ute på stan.
– I dag kommer faktiskt de unga till oss och pratar så vi känner att vi behövs i deras vardag, säger de unisont.

Vad skall man nu göra med de pengar man fått är frågan.
 – Det får vi ta oss en funderare på, men de kommer säkert att innebära något positivt i alla fall.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.