Curt och Elliot snabbast i midsommardagens lådbilsräjs

25 JUN 2011
Skrivet av :
Elliot Wiklund snabbast i ungdomsklassen.

Tävlingsgeneralen Curt Jonsson var snabbast nedför backen vid kraftverksdammen när midsommar-helgens lådbilsräjs avgjordes i Sikfors.
Vinnare av ungdomsklassen blev Elliot Wiklund.

Du kan själv uppleva hur fort det gick genom att se filmen längre ner i detta inlägg.Lådbilsräjset har blivit en årligt återkommande tradition på midsommardagen i Sikfors.I år avgjordes tävlingen i ett strålande solsken och lockade många besökare, till skillnad från förra året när himlen öppnade sig och åskskurar fick publiken att fly in under tak.


Lina och Natalie.

Vem som helst kan vara med i räjset. Den som saknar egen lådbil får låna en.

Tävlingen lockade många besökare.

Det gjorde Lina Nyberg och Natalie Senbom från Boden som bor med sina föräldrar på den intilliggande campingen. Natalie fick dessutom den bästa tiden med 21,04 sekunder i klassen för de allra minsta som startade från halva backen.

Att lådbilarna går riktigt fort bekräftades när Conny Söderström från Åkersberga sladdade av vägen och var nära att köra in i en lyktstolpe. Men som tur var gick allt bra och Conny skyllde på ”olja på banan”.

Curt Jonssons segertid blev 26,38 sekunder. I ungdomsklassen noterade Elliot Wiklund 26,60 sekunder. Natalie Senboms tid blev 21,04 sekunder.

Kolla även bildspel nedan:
TEXT: TONY BERGLUND  FOTO:STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.