Brand stoppar produktionen på Polarbageriet i Älvsbyn

13 JUN 2011
Skrivet av :

En överhettat skrostensrör var förmodligen orsaken till att en brand utbröt på Polarbageriet i Älvsbyn tidigt på måndagsmorgonen. All produktion kommer tillfälligt att stoppas av säkerhetsskäl.

– Branden är släckt, men räddningstjänsten från Älvsbyn är kvar på plats. De håller som bäst på med att bryta upp taket för att se att det inte finns några glödbränder kvar, säger Peter Wikström, räddningstjänstens inre befäl, till Norrbottens-Kurirens nätupplaga.

Carina Zolland.
Foto: Ulrik Bylander

Larmet kom vid 05.35-tiden på måndag morgon. Troligen var det ett överhettat skorstensrör som antände isoleringen i taket. Sedan dess står produktionen av säkerhetsskäl stilla och kommer så att göra ett tag efter måndagsmorgonens brand.

– Linje 3 och 4 tror vi ska komma i gång någon gång under förmiddagen, medan linje 2 bör vara i full produktion framåt eftermiddagen, uppger informationschef Carina Zolland till www.Kuriren.nu.

Tack vare en rådig insats av personalen kunde elden snabbt släckas.
– Det är förstås svårt att säga vilka konsekvenser produktionsstoppet får, men enligt de rapporter jag fått under morgonen kommer inte stoppet att påverka våra leveranser. Vi räknar med att vara i full produktion redan i eftermiddag, förklarar Carina Zolland

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.