Boel rustar logen för Dansfest

28 JUN 2011
Skrivet av :

I morgon onsdag blir det dansfest i Älvsbyn. Boel Skarin från Luleå arrangerar då för sjätte året i rad en danskväll på Kanislogen med det rikskända dansbandet Streaplers.

Detta är en tradition som även de ärrade herrarna i dansbandet Streaplers ser som en av de få toppkvällarna under hela turneåret.

Redan i början av förra veckan har Boel Skarin varit uppe vid Kanislogen och förberett kvällen, inte minst med att kontrollera allt kring logen med el, parkering, städning, mat, toaletter, vatten och mycket mer.
För det är mycket som skall fungera en danskväll, både under själva dansen men även både före och efteråt.
– Man måste ge alla gäster en hög service för att de skall komma. En del kommer dagar i förväg med sina husbilar och husvagnar, som då vill ha tillgång till vatten, el, toaletter redan före, så det gäller att vara förutseende.

När Boel ändå är i Älvsbyn så hinner hon med att skylta upp den kända annonskärran som skall stå ute vid länsväg 94 (Arvidsjaurvägen)och berätta under veckan vad som komma skall under onsdagen den 6 juli.

– Det är sjätte året utan avbrott som jag arrangerar dans på Kanislogen med Streaplers, säger Boel.

Detta sedan hon 2006 fick ta över en bokad spelning med dansbandet på Kanis då Thomas Deutgen flyttat söderut för nytt jobb i Blekinge.

Visst är det hela ett vågspel att vara arrangör för en danskväll, men Streaplers borgar dock för ett större intresse.

– Även grabbarna i Streaplers tycker att det är en härlig start att få komma upp till Norrland och genomföra sin turnestart just på Kanislogen i Älvsbyn.

Som vanligt är det Alf ”Affe” Nordström från Crew:en som rattar upp turnébussen från Göteborg till Älvsbyn, där sedan de övriga ansluter med flyg under onsdagen.
Då riggar man utrustningen gör soundcheck och njuter av en god bit mat och ett utpräglat gott kamratskap mellan alla i bandet och arrangören.

Fjolårets premiärkväll på Kanis kommer bandet väl ihåg och skriver så här på sin hemsida:

– Åskan slog ner strax utanför parken och det ösregnade. Men med Boel som arrangör och tapper danspublik blev det en fantastisk kväll med mumsig löjrom till efterfesten. Tack!.

Efter dryga femtio år på landets dansbanor blir det än en gång Streaplers som spelar upp till årets första och kanske enda dans på Kanislogen denna sommar, där Boel Skarin med sin familj, vänner och publik hälsar Håkan och Göran Liljeblad, Kjetil Granli, Kenny Samuelsson, Anders Larsson och Henrik Uhlin i Steaplers hjärtligt välkomna till Norrland.

– I år skall det dessutom bli bra väder på onsdag enligt metrologerna avslutar Boel. Innan hon låser grinden och drar ut annonsvagnen till vägen.

Om sedan denna tradition fortsätter får vi se, för det är väldigt mycket jobb och osäkra tider att vara arrangör.
– Men om allt går bra. Så vem vet om det inte blir en fortsättning.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Mer..

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.