Äventyr och läger i tropisk värme uppströms Storforsen

14 JUN 2011
Skrivet av :

Fjorton ungdomar inledde sommarlovet med läger på Storforsens Skogsälva tillsammans med Jägarnas Riksförbund.
Det blev en både lärorik och äventyrlig vistelse.Redan på fredagskvällen, ankomstdagen, blev deltagarna indelade i två lag; Nord och Syd. Men någon större kamp blev det inte till att börja med.

Termometern visade 36 plusgrader så första timmarna ägnades åt bekantskap, lek, bad och glassförtäring. Glassarna bjöd Skogsälvan på – både som svalka men också som ett sätt att fira in sommarlovet på.

Men en del valde att mellan lekarna och baden binda flugor till fisket under ledning av ledaren Samuel Svanström. Andra valde att mysa med kaninerna och titta på de andra djuren.

När det var läggdags så sov några i ett Icedream-tält för (jakt och fiske) och resten i en stor tältkåta utanför Värdshuset.

Under lördagen avslöjade fiskeinstruktören Kaj Kottelin alla unga ivriga flugfiskare konsten om hur man hanterar ett flugfiskespö med olika knep och tips. Skytteexperterna Stig Engman och Samuel Svanström från Jägarnas Riksförbund lärde barnen säker vapenhantering. Alla fick dessutom pröva på lerduveskytte, luftgevärsskytte och pistolskytte.

En spännande och rolig upplevelse!
Luncherna både lördag och söndag fick samtliga barn aktivt hjälpa till att laga på bästa Trapper-vis, vilket alla klarade med bravur. De stekte bland annat ”slobben”, fläsk, souvas med mera.

Under söndagen fick lägerdeltagarna fritt välja aktivitet; skytte eller fiske.
Helgen avslutades med dragkamp, lassokastning samt ”Otroligt Antikt” där Lotta Nilsson och Benny Karlsson från Storforsens Skogsälva berättade om gamla saker från 1800-talet där barnen fick gissa vad det kunde vara. Det blev ett mycket uppskattat inslag.

Givetvis ville alla barnen komma tillbaka till Skogsälvan på fler äventyr. Redan i dag så funderas över en repris.

På gruppbilden högst upp i detta inlägg syns: Alexander Lundkvist, Felix Johansson, Victor Ruumensaari, Saga Fjellborg, Casper Karlsson, Emmy Poda, Oskar Sundkvist, Johan Sandgren,  Harald Wikberg, Anton Bergh, Joel Johansson, Albin Ohlsell, Joakim Rask. Ledarna: Samuel Svanström, Stig Engman och Kaj Kottelin. Kapat Jonsson saknas på bilden.

FOTO: LOTTA NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.