Älvsbyns damer vaknade 45 minuter för sent

13 JUN 2011
Skrivet av :
Mats Andersson var inte glad efter ÄIF-damernas bleka insats i bortamatchen mot Bergnäset.

På pappret skulle Älvsbyn åka till Bergnäset och hämta tre nya poäng.
Men laget försov sig och vaknade inte förrän i paus.
Det gjorde att Bergnäset ledde med 4-0 efter första halvlek.

Tränaren Mats Andersson var förstås inte nöjd.
– En bedrövlig första halvlek. Där avgjordes matchen. Våra tjejer spelade tamt och lojt med dålig skärpa och många felpass. Dessutom släppte vi in billiga mål.

Vad berodde detta på?
– Kanske var det någon form av underskattning.

I andra halvlek vaknade Älvsbyn till och spelade som de kan.
– Vi tog över matchen helt och hade massor av målmöjligheter men satte bara fem procent av chanserna, suckar Andersson.

Inhopparen Anna Berglund gjorde Älvsbyns mål.

Inhopparna Anna Berglund och Sharon Johansson Nilsson var pigga och bäst i laget för dagen. Anna gjorde dessutom Älvsbyns båda mål.
Synd att Älvsbyn slarvade bort poängen. Förlusten innebär att ÄIF tappade andraplatsen till Trångfors och att Blåsmark nu leder serien med åtta poäng!

…även Sharon Johansson Nilsson svarade för ett piggt inhopp och såg till att Älvsbyns andra halva av matchen blev bättre än den första.

Före sommaruppehållet har Älvsbyn kvar att möta just Blåsmark och Trångfors. Sex poäng i dessa matcher för ÄIF skulle bevara lite av spänningen i serien.

Men då krävs att spelarna inte bara ställer ut skorna på planen och tror att saker ordnar sig. Kvalitet finns i laget. Det har ÄIF-tjejerna bevisat. Men man har inte råd att bjuda motståndarna på 45 minuter.

TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.