Älvsbyn har fått sin egen James Bonde – med rätt att ordna näringslivsgalor

24 JUN 2011
Skrivet av :

Bilden ovan är inte hämtad från någon film med James Bond.
Det är heller ingen scen med Roger Moore och Britt Ekland.
Kvinnan med den trånande blicken är Elisabeth Nordström, företagare från Nedre Tväråselet och mannen i frack som låter sig beskådas heter Stefan Hardselius, lantbrukare från Nybyn.
Lokalen kunde ha varit ett lyxhotell i Monte Carlo men allt utspelades i Fluxen, Älvsbyn.
För så här såg det ut på torsdagsmorgonen när Hardselius och Nordström presenterade höstens Näringslivsgala i samband med företagarfrukosten.

– Premiärgalan förra året blev väldigt lyckad och uppskattad. Folk har redan börjat anmäla sig till kommande. Så vill ni vara säkra på en plats bör ni boka i tid, uppmanade Stefan Hardselius.

22 oktober är datum för årets gala och platsen är Forum. 350 personer får plats och till det gentila priset av 495 kronor ingår en trerätters middag, underhållning, dans och prisceremonier.

Årets Pärla bland företagen röstas fram av älvsbyborna. Nomineringarna görs fram till den 31 augusti. Dagen efter startar röstningen på www.naringslivsgala.se

Älvsbyns näringslivsgala är ett samarrangemang mellan Företagarna i Älvsbyn, LRF, Älvsby Köpmannaförening och Älvsbyns kommun. Elisabeth är ordförande i Företagarna och Stefan representerar LRF.

Någon på frukostmötet frågade om klädkod på galan och undrade om det var obligatoriskt med frack?
– Nej, frack är inte obligatoriskt. Det vore ju synd om fler klädde upp sig som mig. Då försvinner ju jag i mängden, svarade Hardselius skämtsamt.

Men visst kan vi kröna honom till Sveriges stiligaste bonde..?
Någon på frukostmötet föreslog dessutom smeknamnet James Bonde.

Torsdagens företagarfrukost leddes av Helena Öhlund eftersom Bill Nillsson fortfarnde är sjukskriven.
– Ja, och det har varit riktigt angenämt. Detta var min första företagarfrukost och ni har varit snälla, tyckte Helena som också berättade om kommunens medverkan under Flygets Dag i Luleå.

Helena Öhlund ledde frukostmötet.

– Ja, vi hade bland annat tidningen om Näringslivsgalan med oss för att visa hur trevligt och roligt vi har det i Älvsbyn.

Direktsändingen av radioprogrammet ”Ring så spelar vi” från hotell Storforsen har också fått önskvärd effekt.
– Vår vaktmästare vid forsen har mött folk som sagt att de ändrat sin rutt efter att ha hört på programmet som hade över två miljoner lyssnare, berättade Randolf Eriksson.

Storforsen är i fokus och snart blir det både TV-sändning från kapellet och kanske även direktsändning av Melodikrysset, avslöjade Randolf Eriksson.

Att PR-värdet var stort bekräftar också besöken på Älvsbyns kommuns hemsida i samband med direktsändningen. Normalt besökarantal en lördag är 400. Denna aktuella dag surfade 13 800 in.
– Det roliga var att de inte bara kollade på webbkameran vid Storforsen. Många var också in på andra sidor om Älvsbyn, förklarade Peter Lundberg, informatör.

Även hotell Storforsen har dragit nytta av sändingen.
– Ja, det märktes direkt, betonade Marina Nyberg, hotellchef, som också kunde berätta att både hotell och camping i princip är fullbelagda till Diggiloo-konserten.

Snart är även Storforsen aktuellt för TV-sändingar. Anders Lind har framgångsrikt lobbat för en sändning av Helgmålsbön från kapellet.
– Dessutom både hoppas vi och tror att Melodikrysset lägger en av sina direktsändingar från stora scenen kommande sommar, avslöjade Randolf.
TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND


Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.