ÄIF nära ta poäng av Blåsmark

19 JUN 2011
Skrivet av :
Johanna Björk var nära att ge Älvsbyn ledningen genom ett vasst distansskott.

Älvsbyns damer var nära att bli första lag att lugga seriesuveräna Blåsmark på poäng hemma på Älvåkra. Matchen slutade 2-3 (0-2) sedan gästerna avgjort en kvart före slutet.
– Vi bjöd verkligen upp till kamp. Så lite surt var det ändå att förlora, tycker Sofie Lundberg, assisterande tränare.

Älvsbyn hade svårt att hitta rätt i positionerna under matchens första 20 minuter.
– Blåsmark spelade med fem tjejer på mitten. Det tog ett tag innan vi hittade en lösning, berättar Sofie.

Det var dock gästerna som gick till pausvila med en 2-0-ledning efter mål av Linn Viklund och Maja Eriksson.
– Men det fanns ändå en bra känsla, menar Sofie.

Sofie Lundberg, assisterande tränare, och Mats Andersson, huvudtränare, hittade sätt att skaka om serieledande Blåsmark rejält.

I andra halvlek tog Älvsbyn över taktpinnen vilkt gav resultat tämligen omgående. Redan två minuter in på halvleken kom reduceringen till 1-2 genom ett självmål efter en tilltrasslad situation.
I 56:e minuten kvitetrade Lisa renlund genom ett skott ur snäv vinkel som avlutade ett jättefint anfall där bollen gick som på ett snöre mellan ÄIF-tjejerna och där Johanna Björk var den som stod för det målgivande passet.

– Vi hade bud på fler mål, berättar Sofie.
Bland annat hade Anna Berglund ett friläge och Johanna Björk ett vasst skott utifrån.

Men en hörna med kvarten kvar att spela blev ödesdiger för Älvsbyn. Josefin Risberg blev på den matchhjälte för Blåsmark som ännu inte tappat en enda poäng i serien.
– Men vi skakade om dem rejält. Personligen tycker jag att oavgjort varit mer rättvist eftersom vi ägde en halvlek var. Vår andra halvlek var den bästa för säsongen. Att vi kunde komma tillbaka och dessutom ta över matchen tyder på att tjejerna har bra ork.

Alla i Älvsbyn förtjänar beröm för sin kämpainsats och för spelet i andra halvlek.
TEXT: TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.