Vilken makalös PR för Storforsen och Älvsbyn

22 MAJ 2011
Skrivet av :
En vy som många ville se på uppmaning av programledaren Lisa Syrén.

Direktsändningen av ”Ring så spelar vi” från hotell Storforsen blev en makalös PR-grej för det storslagna vattenfallet och Älvsbyns kommun.
– Många nyfikna surfade in på kommunens hemsida för att via webbkameran, som sitter på hotelltaket, kunna se samma vy som Lisa Syrén och publiken på plats hade, berättar Randolf Eriksson, näringslivssekreterare och ansvarig för Storforsen-området.


Det blev så många nyfikna att länken till webbkameran långa stunder blockerades. Och kommunens hemsida lär ha slagit besöksrekord på lördagen.
– Vi är mycket belåtna över uppmärksamheten, säger Eriksson, som kunde njuta över alla vackra ord om Storforsen som via etern sökte sig ut till miljontals lyssnare.
Dessutom medverkade Lars Berghagen, ambassadör för området, i programmet via telefon. Han lovade komma upp nästa sommar.

Den konkreta effekten av programmet ska bli intressant att följa. Men förhoppningsvis är det många som lyssnade på programmet som besöker Storforsen framöver.
Bland publiken på plats i hotellrestaurangen satt många som rest långt för att medverka.
– Det fanns personer som åkt över 30 mil enkel väg. Exempelvis hade vi folk här från Pajala, berättar Eriksson.
Att direktsända radioklassikern ”Ring så spelar vi” från Storforsen var ett genidrag.
– Det var socialchefen Birgit Nilsson som tyckte att vi borde skicka in en ansökan. Hon har alltid haft många goda idéer. Det här var en, berömmer Eriksson.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.