”Viktigt att björnungen får vara ifred”

17 MAJ 2011
Skrivet av :

Polisen uppmanar allmänheten att lämna björnungen utanför Älvsbyn ifred.

Under natten har viltvårdare på uppdrag av polisen fortsatt spåra björnungen som separerades från sin mamma i Älvsbytrakten under gårdagen. Man har kunnat följa spåren längs järnvägen och vägen och det verkar som om björnungen nu har sprungit in i skogen.

Lars Lundman, som är viltsamordnare vid Polisen i Norrbotten har goda förhoppningar att björnungen ska hitta sin mamma.

– Men det är mycket viktigt att människor håller sig borta och inte närmar sig björnungen. Vi måste respektera naturens och djurens lagar och lämna björnungen ifred. Dessutom utsätter man sig själv för fara eftersom man inte vet om björnhonan är i närheten.

– Jag vill särskilt understryka att man under inga som helst omständigheter ska försöka ta hand om björnungen om man ser den. Gör man det förkortar man bara björnens livslängd, förklarar Lars Lundman.

Lars Lundman hoppas att björnungen nu i ro får fortsätta att följa sin instinkt och söka sin mamma, utan inblandning från människor.

Pressmeddelande från
Polismyndigheten i Norrbotten


FOTO: MARCEL KÖPPE

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.