Våldsam villabrand i Bredträskheden

08 MAJ 2011
Skrivet av :

Strax efter klockan sju på söndagsmorgon larmades Räddningstjänsten i Älvsbyn till en villabrand i byn Bredträskheden utanför Klöverträsk, även Räddningstjänst från Luleå och Boden förstärkte senare upp vid brandplatsen.

Det var en kraftig brand i tvåvåningshuset när man kom fram, en man hade redan räddat sig själv och sina tre barn från lågorna. Han fick senare uppsöka sjukhus för att spola sina ögon. Hustrun hadde tidigare på morgonen farit till sitt jobb.

På tomten fanns en hel del fordon som fick flyttas då spridningsrisken till angränsande fastigheter var stor. Av själva fastigheten återstår bara murstocken och en hög förkolnade rester.

Vid 12 tiden lämnades några man från Räddningstjänsten i Älvsbyn kvar för eftersläckningar som troligen fortsätter större delen av dagen.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.