Snart premiärdags för Älvsbyns första Thairestaurang

12 MAJ 2011
Skrivet av :

Till helgen, närmare bestämt på lördag, planerade Peter Johansson och frun Saengduean att öppna sin thairestaurang, Saengs Thaikök, mitt emot Forum i Älvsbyn. Problem med hantverkare har dock gjort att premiären skjutits upp till nästa vecka, vilken dag är ännu oklart.


– Det kan bli i början eller i slutet av veckan, men vi kommer att annonsera, säger Peter.

Saengduean öppnar Thairestaurang tillsammans med maken Peter Johansson-

Älvsbyborna är mer eller mindre överens om att ett renodlat thaimatställe behövs i byn. I en undersökning som Alvsbyn.just.nu har gjort, är det ingen av dem vi varit i kontakt med, som har en negativ inställning till restaurangen.
Jättebra mat och stora portioner är några av tankarna runt thaistället i allmänhet. Saengs Thaikök kommer även att servera husmanskost som lunchalternativ och barnvänliga rätter som hamburgartallrik även efter lunch.

Tre thaikokerskor
Peter Johansson säger själv att han är passiv ägare till restaurangen medan Saengduean även är en av tre thaikokerskor som kommer stå för maten. Tillsammans har de erfarenhet från bland annat thaiställen i Piteå och Ystad. Det kommer finnas uteservering och hämtmat, för större sällskap finns även catering tillgängligt.

TEXT OCH FOTO: CHRISTOFFER MARKSTRÖM

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.