Seger för ÄIF i premiären

07 MAJ 2011
Premiären i södra herrfyran är nu avklarad och Älvsbyn slog Lillpite med 3-1. Bortalaget tog ledningen i inledningen av matchen, men Älvsbyn kvitterade innan paus. Tre minuter in i andra halvlek gjorde hemmalaget 2-1 och tio minuter före slutet kunde Olle Sundkvist punktera matchen med sitt 3-1 mål.
Älvsbyn öppnade matchen bäst och 0-1 i den tolfte minuten kom därför lite som en kalldusch. Jonas Berggren kunde runda Marcus Lundgren i hemmamålet och slå in ledningsmålet efter att linjedomaren valde att fria en misstänkt offside. Älvsbyn höll fortsatt i taktpinnen och det dröjde bara tio minuter innan Joakim Lundqvist pangade in kvitteringen med ett distansskott. Älvsbyn hade många chanser att ta ledningen med bland annat två ribbskott, men 1-1 stod sig halvleken ut.
 Målvaktstavla
Det tog bara tre minuter av den andra halvleken innan Mitko Kabakchiev fick ett friläge och iskallt rullade in bollen till 2-1. Efter ledningsmålet tog Lillpite över spelet och skapade en del kvitteringschanser, men man fick ingen utdelning. I den 79:e matchminuten fick Älvsbyn frispark på mittlinjen och Peter Lundberg drog iväg bollen mot mål. Frisparken såg enkel ut men målvakten tappade bollen rakt ut till Olle Sundkvist som enkelt kunde nicka in 3-1 och punktera matchen.
 ”Starkare i allt”

Seger i premiären och en nöjd tränare. Staffan ”Daffy” Renlund tycker att Älvsbyn skulle vunnit med större siffror.
          Vi skulle vunnit med 5-1, vi är starkare i allt. Men det viktiga är att vi tog tre poäng, säger han.
Han berömmer hela laget och är väldigt nöjd med mittbackslåset Olle Sundkvist och John Sundman, han lyfter även fram målskytten Mitko Kabakchiev.