Radioklassiker sändes direkt från hotell Storforsen

22 MAJ 2011
Skrivet av :

Mer än två miljoner radiolyssnare tog del av programmet ”Ring så spelar vi” från Storforsens hotell på lördagsmorgonen.
Och många ville följa sändningen live,
– Redan före klockan sex på morgonen så köade folk för att få en plats i restaurangen,. säger Randolf Eriksson, näringslivssekreterare på Älvsbyns kommun.

Randolf Eriksson, näringslivssekreterare, Lisa Syrén, programledare och Marina Nyberg, hotellchef.Direktsändningen från Storforsen blev en succé.
– Vi är jättenöjda. På plats var en publik som käkade frukost och var jättenöjda, säger Randolf  som är ansvarig för Storforsenområdet.
Allt fungerade bra,
– En sagolik upplevelse, säger programledaren Lisa Syrén och fortsätter:
– Jag var här privat i höstas och det var då jag blev så förälskad i det här stället. Det var då jag bestämde mig för att här måste vi sända ifrån.
Syrén hade koll på förutsättningarna:
– Jag såg hotellet och möjligheterna i lokalerna med den fantasitiska utsikten och då var det bara att försöka påverka Roger Bengtsson vår proramproducent.

Många morgonpigga valde att följa det populära radioprogrammet på plats.

Det var inte svårt.
– Nej, för han hade redan fått in ett förslag från kommunen- De är väldigt på tå och hade redan önskat att vi skulle komma hit, berömmmer Lisa Syrén.
– Men det tog nästan två år. Vi är ju ute i landet bara två till tre gånger per år. Så när vi väl kom hit hit så kippade mina medarbetare bara efter andan för det är så vackert här.
Att ha två miljoner lyssnare vill inte Syrén tänka på.
– Nej jag pratar till alla som en. Om man utgick från att två miljoner lyssnade så skulle man kanske bli märvärdig. Det går ju inte, säger Lisa ödmjukt.
Runt 300 personer följde sändingen direkt från restaurangen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.