Nu är bygget igång

13 MAJ 2011
Skrivet av :

Strax efter 09.30 på fredagen så sattes spaden i gräset som en symbol för bygget av den nya skolan som startar på måndag. Kommunalrådet Bill Nilsson fick hjälp av barnen Frida och Alfred med att gräva upp en grästova.

Barn från Bäckskolan, Parkskolan och även barn från den nedbrunna Lenkenskolan stod i en ring runt den tvåskaftade spaden och jublade när grästovan lossnade.

Efter det första spadtaget var taget, dröjde det inte länge innan alla barn ville göra en egen insats för den nya skolan. Barnen flockades runt kommunalrådet som snabbt fick lämna ifrån sig spaden.

Väntat i två år

Bill Nilsson pratar gott om bygget och menar att det är skönt att som politiker få vara med om detta efter två års väntan.


  –Vi bygger skolan för barnen och för framtiden. Om ett år står vi här, med en av Sveriges modernaste skolor, säger han.’Text och Foto: Christoffer Markström

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.