Leif erbjuder lyx och glamour för bilåkande norrbottningar

26 MAJ 2011
Skrivet av :

Den första köpte han in på vinst och förlust.
I dag har de blivit tre!
Vi talar om taxiägaren Leif Viklund i Älvsbyn och hans limousiner.
– Det är vansinnigt roligt att köra limousine jämfört med vanliga taxibilar. De väcker verkligen uppmärksamhet. Alla som ser dem ler och pekar, berättar Leif och fortsätter:
– En limousine representerar ju glamour och så är de jättelånga och svåra att missa.
Bilarna, av modellen Lincoln Town Car, mäter hela 8,65 i längd. På passagerarplats finns allt för en lyxig och flärdfull åktur som exempelvis bar, TV och skinnsoffa.

– Drickat får kunderna hålla själva. Men glas finns och jag diskar, säger Leif med ett skratt.
Två av sina bilar hyr han ut i Gällivare respektive Luleå.

Så den som vill boka kan ringa Leifs företag NorrLimo eller direkt till Beyron entreprenad i Gällivare eller 6:ans taxi i Luleå. Taxan ligger på 1 500 kronor per timme. Men då får åtta personer plats.
– Så ska man åka en timme så blir det billigare än med vanlig taxi. Men vem bokar taxi i en timme? Taxi beställer man ju för att åka från en plats till en annan. Men en limousine gillar folk att glida omkring i.

NorrLimos slogan på hemsidan är; ”Det kostar inte en förmögenhet – men är en rik upplevelse”.
– Det är faktsikt mest vanligt folk som bokar limousinerna för speciella tillfällen. Visst har jag kört en och annan dignitär. Men oftast är det personer likt du och jag som vill unna sig något extra.
Limousinerna är också populära vid exemepelvis bröllop. Bilen som Leif har i Älvsbyn kallar han för bröllopsbilen.

Skolavslutningar är också en hektiskt tid.
– Första veckorna i juni är det fullbokat. Smock! 31 maj är det skolavslutning i Kiruna. Veckan efter i Gällivare. Den 9 juni ska en limousine vara i Pajala och dagen efter i Överkalix tror jag att det var. De andra två limousinerna har fullt upp i Luleå och Fyrkanten. Möjligen att det finns någon timme ledig på måndagar eller söndagar.
Sedan tidigare finns en limousine i Boden.
– Men den ägaren har ingen yrkesmässig trafik. Jag är faktiskt den första med trafiktillstånd för limosiner i Norrbotten.
Och hur går affärerna?
– Jag har det jag behöver, svarar Leif lite klurigt.
TEXT: TONY BERGLUND
FOTO: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.