Lasse Holms kärleksförklaring till Storforsen ”En unik och magisk spelplats”

10 MAJ 2011
Skrivet av :
Denna syn möter artisterna från scen.

Kärleken till Storforsen får Lasse Holm att återvända till Älvsbyn med Diggiloo, Sveriges största familjeshow.


– Jag har aldrig upplevt en sådan spelplats någon annan stans. Den är magisk, säger Holm, som hoppas på strålande solsken när konserten drar igång den 23 juli.

Diggiloo besöker Älvsbyn och Storforsens naturreservat för fjärde året i följd trots att det medför en del praktiska problem. För rent tekniskt och arrangörsmässigt är naturscenen vid Storforsen inte anpassad för Diggiloos ordinarie produktion.

Lasse Holm

Den scen med biutrymmen, som används på andra spelplatser, får helt enkelt inte plats. Inte heller de ljus- och ljudanläggningar som normalt används.

För Lasse Holm är emellertid inte detta något bekymmer.

– Vi hyr PA-anläggningen lokalt. Jag tycker det är charmigt med ett avbrott från vår normalt pampiga scen för att istället uppträda under mer primitiva förhållanden. Dessutom är det en fantastisk känsla att stå på den enkla naturscenen, se publiken sitta på klipporna och höra vattenfallet dåna en bit därifrån. Artisterna själva älskar att uppträda vid Storforsen.

Det görs fler undantag för publiken vid Storforsen. Insläppen öppnas redan före repetitioner och soundcheck.

– Vi vill att publiken vid Storforsen i lugn och ro ska få hitta sina ställen att sitta på så det inte blir rusning. Det är lätt att halka på klipporna och vi vill undvika olyckor.

Lasse Holm och Markoolio bland publiken under förra årets konsert.

Även på detta sätt är uppträdandet vid Storforsen speciellt. Hela dagen vistas artisterna nära sin publik.

– Jag minns ett år när Arja Sajonmaa såg ut som en valkyria när hon sjöng från en klippa, säger Holm, som anger ytterligare en anledning att återvända till Älvsbyn.

– De ansvariga för Storforsen är väldigt lättsamma att arbeta med. Det är helt enkelt bra folk att göra med.

I år tar Holm med sig artisterna Magnus Carlsson och Tomas Di Leva som får sällskap av en tjejliga bestående av Jessica Andersson, Linda Bengtzing och Charlotte Perrelli.

– Jag är jätteglad att Diggiloo återvänder. Den bästa familjeshow Sverige har att erbjuda. För många är det här sommarens höjdpunkt, säger Randolf Eriksson, näringslivssekreterare och kommunalt ansvarig för Storforsen-området.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.